Marke-Webis behaalt na een wedstrijd vol ups en downs een 3-2 overwinning vs Amigos Van Pelt Zoersel.


In hun gloednieuwe shirts trad Marke-Webis aan in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Vooraf wist iedereen al dat het geen walk in the park zou worden.

De eerste set gaf wel een ander idee. Zoersel kampte met een zeer hoge foutenlast en kon geen vuist maken tegen een stevig groen blok.

Set twee gaf een heel ander beeld. De fouten stapelden zich aan beide zijdes op en de set bleef gelijk op gaan. Na een spannend slot, trokken de Amigos het laken naar zich toe en maakten gelijk in sets.

Set drie verliep zoals set 1. Een hoge foutenlast bij de bezoekers zorgde direct voor een grote kloof. Een goed afwerkende thuisploeg en een paar stevige bloks diepten die kloof alleen maar verder uit. Set 3 was snel voorbij en de 2-1 cijfers stonden op het scorebord.

Set vier was een kopie van set 2. Marke-Webis ging terug mee in de hoge foutenlast van de bezoekers en werke ook minder goed af. De vele wissels naar het tweede deel van de set konden geen kentering veroorzaken. Na een fel betwist seteinde ging Zoersel met de setwinst lopen. De tie-break zou uitwijzen wie met de 2 punten de competitie zou beginnen. En dat werd uiteindelijk Marke-Webis die zijn elan terugvond. Zoersel kon de thuisploeg niet meer in moeilijkheden brengen en uiteindelijk met een vlotte setwinst en wedstrijdwinst sloot Marke-Webis zijn eerste wedstrijd succesvol af. 

Setstanden: 25/17, 24/26, 25/14, 25/27, 15/11